2009.06.16.
09:00

Írta: mihalytoth

Adja fel - végleg!

Cégvezetőként egyszerre harcol az adózási rendszerrel, a munkavállalókkal, a beszállítókkal, a vevőkkel, és még vagy száz különböző dologgal. Ez az Ön szakmája? Ehhez ért igazán? Ebben leli örömét?

Egy nürnbergi utazás során a lepukkant autónkkal beálltunk egy szervízbe, ahol egy 50 év körüli férfi szerelte meg a váltót, miközben egy 30 év körüli "menedzserrel" intéztük a pénzügyeket. Később kiderült, hogy a szerelő a tulajdonos, a fiatal srác pedig az alkalmazott. Az ötvenes férfi utálja a papírmunkát, és nem is nagyon ért hozzá, viszont autót szerelni tud és akar. Az adminisztrációt és a marketinget pedig rábízta a "többdiplomás ifjú titánra".


Egy autószerelő, egy pék, egy fotóművész, egy mérnök, egy nyelvtanár, egy cipész vagy egy harangöntő mihez ért a legjobban?
Ön mihez ért a legjobban?
Megengedheti magának vállalkozása, hogy Ön ne azzal foglalkozzon, amihez a leginkább ért?


Az olyan küzdelmeket, amelyek elvonják Önt a valódi munkától - adja fel!  Szervezze ki, adja oda olyanoknak, akik ahhoz értenek a legjobban! A könyvelést már könyvelő végzi, a jogi ügyeket ügyvéd. A vevőszerzés szövevényes, drágának tűnő folyamatait optimalizálhatja úgy is, hogy felvesz egy jó szakembert, de úgy is, hogy az egészet kiadja egy marketing csapatnak.


A legfontosabb azonban: építsen stratégiát! Vizsgálja meg a cég erősségeit, hátrányait, a rá leselkedő veszélyeket és a nyitott lehetőségeket. Szanálja ki a rosszul termelő termékeket és szolgáltatásokat, és vezessen be olyanokat, amelyekre már alig vár piac. Legyen szkeptikus minden reklámmal szemben, mérje folyamatosan az egyes hirdetések hatékonyságát!


A mai magyar, de méginkább "globális" valóságban, az marad életben, aki nemcsak a legjobb a saját területén, de csak azzal foglalkozik, amihez valóban ért.

Szólj hozzá!

Címkék: stratégia vállalkozás

A bejegyzés trackback címe:

https://kerkom.blog.hu/api/trackback/id/tr91173284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása